NYPOPPADE
VARJE DAG

Våra popcorn är gjorda på en majssort som kallas för Butterfly. Popcornmajset har fått sitt namn efter hur de ser ut när de är poppade. Butterflypopcorn har en ganska känslig form vilket betyder att de är som bäst när de är nypoppade för maximal krispighet. 

VARFÖR ÄR POPCORNEN GULA?

Tycker du att de gula popcornen är godast? Det gula på våra popcorn är inte smör, det är betakaroten! Du vet, det där i morötter som förstärker hudens bruna färg.

100% VEGANSKT

Visste du att våra salta popcorn är 100% veganska? Våra popcorn poppas i kokosnötsolja och smörsmaken du känner är ett arom som utvinns ur bland annat äpplen och broccoli. Det tillsätts i oljan för att ge en tydlig smak av smör utan att innehålla laktos eller mjölkprotein!

POPCORNETS HISTORIA

På 1500-talet, när Cortez invaderade Mexico fann han att popcorn var en viktig föda för indianerna. De använde även popcorn för religiösa ändamål såsom huvudprydnader och halsband. Det hävdas att indianerna har poppat popcorn sedan 1200-talet och att de då trodde att det fanns en gud inne i kärnan som, när man hettade kornet, blev så urförbannad att han exploderade.

BACONSNACKS

Våra Baconsnacks tillverkas i Sverige och är vetebaserade och inte gjorda på bacon! De är gjorda på vetepellets som friteras i solrosolja och kryddas. (Man kan ej säga att dom är vegetariska då den röda färgen är karmin). Kan innehålla spår av allergener, SOJA och SENAP.