Frågor och svar

Vi rekommenderar att man vid populära filmer anländer till biografen minst 30 minuter innan föreställningstiden.

Du hittar aktuellt program genom att välja stad under ”Gå på Bio”. Program för kommande fredag till torsdag släpps på onsdagar.

Barntillåten
Tillåten för alla åldrar

7 år
7-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 7 år. I vuxens sällskap är filmen barntillåten.

11 år
11-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste ha fyllt 11 år. I vuxens sällskap är det tillåtet att se filmen från 7 års ålder.

15 år

15-årsgräns innebär att man utan vuxens sällskap ska ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig.

15-årsgränsen betyder att en film har bedömts kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år, inte att filmen är lämplig att ses av en 11-åring i sällskap med en vuxen. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Åldersgränser på bio regleras i ”Lag 2010:1882 om åldersgränser för film som ska visas offentligt” och de olika åldersgränserna bestäms av Statens medieråd. Alla biografer i Sverige är skyldiga att följa detta och biografpersonalen kan neka inträde till en föreställning om rätt ålder inte kan styrkas.

 

Vi tillåter inte att man tar med mat in i biografen. Vi har ett stort utbud av dryck, biosnacks och godis i våra biografer.

Vi uppdaterar löpande vårt sortiment och tar gärna emot tips på hur vi skulle kunna förbättra vad våra biografer erbjuder. Skicka gärna in dina förslag till kundservice.

Vi rekommenderar inte att du tar med din bebis på ordinarie filmvisningar eftersom ljudnivån i en biografsalong är betydligt mer kraftfull och dynamisk än vad barnet är van vid, dels kan övriga biobesökare bli störda.

Om du ändå väljer att gå på bio med din bebis, måste du lösa en biobiljett för barnet oavsett ålder. Observera att ordinarie åldersgränser gäller alla och spädbarn får alltså endast följa med på barntillåtna filmer eller filmer tillåtna från 7 år i vuxens sällskap.

Du hittar din reservation om du klickar här
 

Om du tex har skrivit fel e-postadress och pengarna har dragits från ditt betalmedel, så kan du hämta ut dina biljetter på biografen genom att använda det betalmedel du använde vid köpet. Tänk på att göra detta i god tid innan föreställningstiden.

Du hittar öppettider genom att välja stad under ”Gå på Bio”.

Vanligtvis släpper vi helgens biljetter på onsdagar. Biljetter till premiärer kan ibland släppas med lite längre famförhållning. Program för kommande fredag till torsdag släpps på onsdagar.

Det går bra att återlösa dina biljetter i kassan på en valfri Cinemascenen-biograf fram till 15 minuter innan filmstart.

Där kan du också få hjälp att boka om en redan betald föreställning.

Då distansköplagen inte gäller för kulturevenemang är det inte möjligt att göra återköp på distans, utan endast i kassorna på våra biografer innan filmstart.

Du kan inte återlösa biljetter på Svenska Bios biografer till Cinemascenens biografer och vice versa.

Programmet sätts veckovis och baseras på föregående veckas besökssiffror. Hur länge en film visas på bio avgörs av hur populär filmen är.

Kundservice

Skriv ned vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Vanliga frågor och svar

Kontakta oss på facebook

För snabbare hantering, kontakta oss istället på facebook genom att klicka nedan.

KÖP BILJETT

Cinemascenen är ett fristående bolag i samarbete med Filmstaden som ger er möjlighet att enkelt köpa och boka biljetter.

Tänk på att komma i god tid till biografen. Vi rekommenderar att man kommer minst 30 minuter innan föreställningstiden vid populära filmer.