Integritetspolicy

Cinemascenen AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter.

Vår webbplatsadress är: www.cinemascenen.se

Cinemascenen AB går att nå på följande sätt:

Post:
Cinemascenen AB
Box 113
641 22 Katrineholm

Tel: 0150-79770
E-post: info@cinemascenen.se

Vilka personuppgifter vi samlar in
och varför vi samlar in dem

Kundservice

Om du är i kontakt med vår kundtjänst via e-post eller facebook (eller då ett kundstjänstärende initieras vid besök på våra biografer) kan vi, beroende på vad ärendet gäller, komma att spara sådana uppgifter om dig som behövs för att lösa ditt kundtjänstärende.

  • Kategori av personuppgifter: namn, telefonnummer, adress, eller e-postadress.
  • Laglig grund: Berättigat intresse. Uppgifterna behövs för att tillgodose ditt och vårt berättigade intresse av att hantera kundserviceärenden.
  • Lagringsperiod: 12 månader från det att ärendet registrerats

Cookie-filer

På cinemascenen.se används cookies för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner, underlätta analyser av trafik på cinemascenen.se och skapa en bättre användarupplevelse. Det kan t ex innebära att vi sparar information om besökares landsval, information om tidigare besök på cinemascenen.se samt vilka sidor som besökts på cinemascenen.se. En cookie är en liten textfil som sparas på besökarens dator vid uppkoppling mot cinemascenen.se. Detta gör vi i syfte att kunna förbättra webbplatsen samt att kunna ge dig som kund bättre service och mer relevant innehåll. De flesta webbläsare accepterar cookies per automatik. Om du vill stänga av cookies kan detta göras i din webbläsares säkerhetsinställningar. Om du stänger av cookies kan dock vissa funktioner sluta fungera. Vill du läsa mer om cookies kan du göra det här: http://www.allaboutcookies.org/.

När du besöker cinemascenen.se kommer du att få välja om du samtycker till användningen av cookies. Genom att godkänna användningen av cookies på cinemascenen.se, så godkänner du att vi samlar information om dina besök med hjälp av cookies.  Om du inte godkänner att vi använder cookies på det här sättet bör du ändra din webbläsares inställningar till att inte acceptera cookies. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. 

Google Analytics 
Dessa cookies används för att samla in information om hur besökare använder vår webbplats. Data samlas in anonymt och rapporter sammanställs om antal besökare, tid på sidan och vilka sidor som besökts. För ytterligare information om Googles integritetsregler, klicka på följande länk: www.google.com/intl/en/policies/privacy

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Sidor på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis facebook messenger chat, videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Kontaktformulär

När du kontaktar oss via ett formulär på www.cinemascenen.se sparar vi de kontaktuppgifter du skickar oss (namn, telefonnummer och e-postadress) för att kunna kontakta dig/ditt företag/din organisation. Vi sparar uppgifterna under 12 månader. Den insamlade informationen används inte för marknadsföring.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte din data med någon. Klickar du på köp biljett på cinemascenen.se kommer du till vår samarbetspartner Filmstaden. För att läsa deras integritetspolicy som gäller på deras webbplats gör du detta här: https://www.filmstaden.se/personuppgiftspolicy/

Vilka rättigheter du har över dina data

Dina personuppgifter lagras inte längre än det är nödvändigt för att kunna uppfylla ändamålen med behandlingen såsom de beskrivs i denna integritetspolicy under punkten ”Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem”. Dina personuppgifter raderas eller anonymiseras när de inte längre är relevanta för de ändamål som de har samlats in för.

Rätt till radering:

Du har rätt att begära att vi ska radera alla personuppgifter om dig.

Vi vill göra dig uppmärksam på att vi kan säga nej till din begäran om radering om det finns legala skyldigheter som hindrar oss att radera uppgifterna. Om vi på grund av detta inte kan radera uppgifterna kommer vi istället att blockera personuppgifterna för andra ändamål än det som hindrar radering.

Rätt till tillgång om vad som finns registrerat:

Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig.

Rätten till dataportabilitet:

Du har då vår behandling grundas på fullgörande av avtal, rätt att få dina personuppgifter överförda till dig eller annan personuppgiftsansvarig, där så är möjligt i ett strukturerat, vanligt och maskinläsningsbart format. Det gäller endast sådana personuppgifter du själv har givit oss.

reCAPTCHA

Vi använder oss av ”Google reCAPTCHA” på våra webbplatser. Recaptcha är en tjänst från Google Inc.

Vi använder reCAPTCHA för att avgöra om data som skickas in via formulär kommer från en verklig person eller från ett automatiserat program. För att avgöra om besökare är en verklig person analyserar reCAPTCHA hur besökare beter sig på vår hemsida.

reCAPTCHA analyserar bland annat ip-nummer, musrörelser och tid på webbplatsen. Data som har samlats in skickas till Google och används inte för annat än ändamålet. reCAPTCHA följer Googles sekretesspolicy och användarvillkor.


Google Analytics

Vi använder Google Analytics för att få en bättre förståelse om hur folk använder våran hemsida, bland annat vilka sidor de besöker, vad de klickar på, var de kommer ifrån och tekniska upplysningar om enheten de använder. Vi har inte möjlighet att identifiera individer utifrån det här dataunderlaget. 

Den rättsliga grunden för att lagra denna typ av information är berättigade intresse. Våra cookies har kort livslängd och är begränsade till den aktuella webbplatsen. Information om händelser, klick och liknande sparas i 14 månader. Klicka här för att läsa om hur Google hanterar dessa cookies. 

Google är personuppgiftsbiträde av de här uppgifterna som lagras i USA eller Europa och omfattas av Privacy Shield-avtalet. Googles användarvillkor och policy hittar du genom att klicka här.

Vi har ingått ett uppgiftsbiträdesavtal med Google och bett Google att anonymisera alla IP-adresser, genom att maskera sista delen av adressen, innan informationen lagras. Google erbjuder ett tillägg till webbläsare som generellt blockerar Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Kontakt

Cinemascenen AB går att nå på följande sätt:

Post: 
Cinemascenen AB 
Box 113 
641 22 Katrineholm 

Tel: 0150-79770 
E-post: info@cinemascenen.se

Ytterligare information

Ändringar i integritetspolicyn

Denna integritetspolicy kan komma att uppdateras från tid till annan. Den senaste versionen hittar du alltid på denna sida. 

Datainspektionen

Om du är missnöjd med behandlingen av dina personuppgifter kan du inge klagomål till dataskyddsmyndigheten. I Sverige är det Datainspektionen.

Kundservice

Skriv ned vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Kontakta oss på facebook

För snabbare hantering, kontakta oss istället på facebook genom att klicka nedan.

KÖP BILJETT

Cinemascenen är ett fristående bolag i samarbete med Filmstaden som ger er möjlighet att enkelt köpa och boka biljetter.

Tänk på att komma i god tid till biografen. Vi rekommenderar att man kommer minst 30 minuter innan föreställningstiden vid populära filmer.

Åldersgränser på bio

Barntillåten film är tillåten för alla åldrar.

7-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 7 år. I vuxens sällskap är filmen barntillåten.

11-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste ha fyllt 11 år. I vuxens sällskap är det tillåtet att se filmen från 7 års ålder.

15-årsgräns innebär att man utan vuxens sällskap ska ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig.

15-årsgränsen betyder att en film har bedömts kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år, inte att filmen är lämplig att ses av en 11-åring i sällskap med en vuxen. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Åldersgränser på bio regleras i ”Lag 2010:1882 om åldersgränser för film som ska visas offentligt” och de olika åldersgränserna bestäms av Statens medieråd. Alla biografer i Sverige är skyldiga att följa detta och biografpersonalen kan neka inträde till en föreställning om rätt ålder inte kan styrkas.