Om oss

Ett familjeföretag som drivs av far och son med vår fantastiska personal. Cinemascenen är idag Sveriges tredje största biografkedja.

Företaget grundades av Carl Stefan Rydén på 80-talet med biografer i Flen, Strängnäs och Katrineholm. Verksamheten utvecklades i takt med att fler biografer lades till och under 90-talet bildades biografkedjan Cinemascenen AB. Biograferna finns idag i Ystad, Katrineholm, Strängnäs, Söderhamn och Hudiksvall och företaget har sitt huvudkontor i Katrineholm.

Cinemascenens kännetecken genom åren har varit dess satsning på ny teknik och komfort. Cinemascenen blev en av de allra första i Sverige att visa 3D film och installera världens bästa biografljud Dolby Atmos. Målet för företaget är att ge sina besökare en biografupplevelse utöver det vanliga genom att sträva efter att ligga i framkant vad gäller teknik och komfort.

Kundservice

Skriv ned vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Kontakta oss på facebook

För snabbare hantering, kontakta oss istället på facebook genom att klicka nedan.

KÖP BILJETT

Cinemascenen är ett fristående bolag i samarbete med Filmstaden som ger er möjlighet att enkelt köpa och boka biljetter.

Tänk på att komma i god tid till biografen. Vi rekommenderar att man kommer minst 30 minuter innan föreställningstiden vid populära filmer.

Åldersgränser på bio

Barntillåten film är tillåten för alla åldrar.

7-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 7 år. I vuxens sällskap är filmen barntillåten.

11-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste ha fyllt 11 år. I vuxens sällskap är det tillåtet att se filmen från 7 års ålder.

15-årsgräns innebär att man utan vuxens sällskap ska ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig.

15-årsgränsen betyder att en film har bedömts kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år, inte att filmen är lämplig att ses av en 11-åring i sällskap med en vuxen. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Åldersgränser på bio regleras i ”Lag 2010:1882 om åldersgränser för film som ska visas offentligt” och de olika åldersgränserna bestäms av Statens medieråd. Alla biografer i Sverige är skyldiga att följa detta och biografpersonalen kan neka inträde till en föreställning om rätt ålder inte kan styrkas.