Tryggt biobesök

Längre ned ser du vad vi på Cinemascenen gjort för att alla ska få en bioupplevelse som känns både trevlig och säker.

SÄKERT AVSTÅND

Vi har begränsat antal platser för varje föreställning och max 50 gäster i alla salonger. Alltid tomma stolar mellan grupper av gäster och alltid minst en stolsrad tom mellan raderna för att hålla ett säkert avstånd. Vi sprider även ut föreställningstiderna för att säkerställa att det inte blir fler än 50 personer i foajén samtidigt.

Utökad städning

Vi städar hela biografen ofta och noggrant. Utför extra kontroller av toaletterna. Handsprit hittar du på alla biografer i foajén. Där det krävs har personal skyddsutrustning såsom handskar.

E-biljett

Köp biljetter på filmstaden.se eller i appen för att minska kontakter. Vi utför en säker kontroll av din e-biljett.

Godis

Vi erbjuder ett stort sortiment av förpackat biosnacks.

Välkommen tillbaka!

Kundservice

Skriv ned vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Kontakta oss på facebook

För snabbare hantering, kontakta oss istället på facebook genom att klicka nedan.

KÖP BILJETT

Cinemascenen är ett fristående bolag i samarbete med Filmstaden som ger er möjlighet att enkelt köpa och boka biljetter.

Tänk på att komma i god tid till biografen. Vi rekommenderar att man kommer minst 30 minuter innan föreställningstiden vid populära filmer.

Åldersgränser på bio

Barntillåten film är tillåten för alla åldrar.

7-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 7 år. I vuxens sällskap är filmen barntillåten.

11-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste ha fyllt 11 år. I vuxens sällskap är det tillåtet att se filmen från 7 års ålder.

15-årsgräns innebär att man utan vuxens sällskap ska ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig.

15-årsgränsen betyder att en film har bedömts kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år, inte att filmen är lämplig att ses av en 11-åring i sällskap med en vuxen. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Åldersgränser på bio regleras i ”Lag 2010:1882 om åldersgränser för film som ska visas offentligt” och de olika åldersgränserna bestäms av Statens medieråd. Alla biografer i Sverige är skyldiga att följa detta och biografpersonalen kan neka inträde till en föreställning om rätt ålder inte kan styrkas.