Horizon Chapter 1 & 2 – Allt du vill veta om sommarens två western-filmer

Upplev vilda västern som aldrig förr genom Kevin Costners kameralins.

Kevin Costner, den ikoniska skådespelaren och regissören som gav oss ”Dansar med vargar”, är tillbaka med sitt mest ambitiösa projekt hittills: ”Horizon”. Denna episka satsning, som har varit en dröm för Costner sedan 80-talet, är en serie på hela fyra westernfilmer. De två första delarna har premiär denna sommar. Första delen har premiär imorgon fredag 28 juni.

Många fans sörjer nog det faktum att populära tv-serien ”Yellowstone” tar slut inom kort. Rollen som patriarken och ranchägaren John Dutton har gett Costner en nytändning i karriären och återupplivat hans popularitet. Själv såg han chansen att använda sin status (och stålarna) för att följa en gammal dröm.

Costner meddelade förra året att han lämnar ”Yellowstone” för att ta tag i ett passionsprojekt. Snart får vi se resultatet – en revival av westerngenren som kommer bli en filmserie på 12 timmars speltid när han väl är färdig.

”Horizon” – ett drömprojekt som tog årtionden att förverkliga

Nu är han tillbaks i registolen för första gången på 20 år. ”Horizon” är inte bara en film utan en vision och en dröm som Costner har burit på i över tre decennier. Han ska ha pitchat idén redan 1988. Men det visade sig svårt att övertyga Hollywoods producenter att nappa på hans vision.

Detta passionsprojekt, som han har investerat sina egna pengar i, är ett ambitiöst risktagande. Utan stöd från stora studios har Costner fått betala en stor del av budgeten på 100 miljoner dollar ur egen ficka.